Nyheter

Från oss på M/S Emma

Emma inför Coronaregler vid sommarens körningar

Äntligen får Sandvikenborna och alla gästande tursiter komma ut på Storsjöns böljande vågor igen. I sommar kommer Emma att gå enligt tidtabell fr o m vecka 26. Givetvis anpassas verksamheten till rådande restriktioner utgivna av Region Gävleborg och Folkhälsomyndigheten. Följande restriktioner och regler gäller den första veckan och tills vidare. Blir det lättnader i reglerna meddelas det via hemsidan och andra publika platser.

Regler vid färd med Emmabåten:

Under Juni månad gäller max antal passagerare om 30 personer. De som inte får plats kan tyvärr inte följa med båten. För att få plats rekommenderas att vara ute i god tid. Platsbokning i förväg är inte möjlig.
Vid ombordstigningen erbjuder vi gratis munskydd för den som vill ha det och handsprit ställs ut. Toaletten får användas.

Ingen fika kommer att serveras pga smittorisk. 

Fr o m Juli månad och framåt, kan en del lättnader komma att införas beroende på läget och om rekommendationerna släppts avseende antal passagerar och att bära munskydd. Vi erbjuder ändå både munskydd och handsprit under hela sommaren.
Vi fattar ett nytt beslut efter juni månad om vi börjar sälja fika ombord igen, när vi ser hur utvecklingen av Corona går.

Vid påstigning hjälps matroser och kapten åt att se till att köandet sker på ett korrekt sätt och tillräckliga avstånd råder, även ombord på Emma.

Vid charter-/privatbokningar av Emma gäller särskilda regler. Kontakta oss för en diskussion.

Fler nyheter

Emma leder lyskvällen 2020!

”Stenna” Holmström, välkänd företagare i Sandviken, betalar för att Emma ska sjösättas och vara ledbåt under den traditionella lyskvällen på sjön.