Nyheter

Från oss på M/S Emma

M/S Emmas båtvärdar i år heter Tuva och Elna

Vi vill presentera våra duktiga båtvärdar som servar er ombord på M/S Emma. Tuva sitter till vänster i bilden, Elna till höger. När de inte är ombord på Emma och arbetar hjälper de till med underhåll av hamnar och bryggor i Storsjön. Det är tjejerna själva som beskriver sig i nedan texter:

”Jag heter Tuva Bergstad, är 19 år, och har precis tagit studenten från Vasaskolan i Gävle.Under min uppväxt bodde jag i en liten by i södra Dalarna, men sedan tre år tillbaka är det Gävle som har varit min nya hemstad.Jag är en utåtgående och öppen person som trivs både bland folk och i naturen. Det är nog därför jag blev så glad när jag såg att Emma annonserade om att de sökte båtvärdar. Jag har sedan innan erfarenhet av olika sorters småbåtar och hade också en trainee-plats på briggen Morgenster under två veckor. Att jag dessutom har haft lyxen att växa upp med tillgång till Storsjön gör att jag har glada barndomsminnen från när jag och kusinerna vinkade till Emma när hon åkte förbi. Nu hoppas jag kunna vara del av att skapa fler sådana härliga minnen, både för mig själv, och framförallt för alla er andra som låter Emma vara en liten del av er sommar i år”

”Jag heter Elna Igeland, är 18 år gammal, och i sommar är jag en av Emmabåtens båtvärdar! Jag ska i skrivande stund precis ta studenten från Vasaskolan i Gävle, men är född och uppvuxen i Österfärnebo. Jag är en social tjej som helst av allt ser andra glada. Jag sökte tjänsten som båtvärd på Emmabåten i sommar för att få vara nära naturen och vattnet! Vatten-och båtliv har för mig i många år varit en sommarsyssla, med exempelvis paddling i Dalsland och segling på östkusten. Att jobba på Emma kommer vara en riktig sommaridyll! Och jag ser fram emot att spendera sommarveckorna på Storsjön! Hoppas vi ses där.”

Fler nyheter

Nytt datum Lyskväll 2023

Nytt försök nu på Lördag den 2 September. Hoppas vädrets makter är med oss denna gång så vi får en fin lyskväll med stor uppslutning. Sprid till alla ni känner

Nu börjar M/S Emma gå enligt turlistan!

Tisdag den 28 juni kör Emma igång sommarsäsongen 2022 enligt turlista, se länk till den här –>. Nyheter i år är att på tisdagar är turen helt och hållet vikt